De laatste donderdagnamiddag van september is traditioneel voorbehouden om deel te nemen aan de scholenveldloop bij het voetbalplein in Langemark. Alle scholen van Langemark-Poelkapelle verzamelen er om het einde van de eerste schoolmaand sportief af te sluiten.
Lees verder of bekijk een sfeerfimpje.

Dit schooljaar mogen de jongens de spits afbijten, volgend jaar kunnen de meisjes weer eerst het veld op. Kinderen van het eerste en tweede leerjaar krijgen één rondje voorgeschoteld, het derde en vierde leerjaar haspelt twee rondjes af, voor het vijfde en zesde leerjaar heeft men nog een extra lusje voorzien.

Gewapend met stevige sportschoenen, kort broekje, kleurig t-shirt met schoollogo, wapperend afscheurkaartje en een dosis adrenaline wordt met spanning gewacht op het startschot. Een drietal 'hazen' houden de enthousiastelingen onder bedwang tot halfweg de koers.
Daarna volgt een strijd op het scherpst van de snee: in de voorhoede probeert men elkaar een (podium)plaatsje af te snoepen, achteraan in het pak is men naarstig op zoek naar een tweede adem. Langs het parcours schreeuwen trotse mama's, papa's, opa's, oma's en andere sympathisanten hun kelen schor in de hoop hun oogappel wat sneller te laten vliegen.

   

Na de inspanning volgt de ontspanning... De lekkere appel bij de aankomst wordt in dank aanvaard.
Anderen hebben meer nood aan een iets minder gezonde versnapering in de voetbalkantine:
fanta, sprite en cola gaan er vlotjes over de toonbank.

      

Als alle reeksen de revue zijn gepasseerd, is het tijd voor de slotceremonie. Voor elke leeftijdscategorie is er een gouden,
zilveren en bronzen medaille voorzien. Daarenboven krijgen de kinderen een tof spelletje cadeau.
Het tweede leerjaar van de Madonna is trots op de gouden medaille van Eward en de zilveren medaille van Jolien.


Maar we zijn vooral tevreden over het feit dat alle kinderen de wedstrijd hebben uitgelopen zonder traantjes.
Applausje voor jezelf !!

Op naar volgend jaar?  Of blijven we eens stilstaan bij onderstaande tabel ?