Op donderdag 21 en vrijdag 22 september 2017 was het zover! Dan gingen we met de tweede graad voor de tweede keer op ponyklas naar ‘De Rhille’ in Woumen.
Elke leerling kreeg er tijdens de tweedaagse een nieuwe dierenvriend(in) bij!

Daarnaast stond ook een flinke portie sport op het programma.



Een kort overzicht:

*donderdagvoormiddag

Bij aankomst op het domein werd de bagage meteen afgezet. De ouders die voor vervoer hadden gezorgd, konden meteen meehelpen de bedjes opmaken. Dat was voor velen al een hele uitdaging! De kamerverdeling was meteen een feit.

In de voormiddag was plezier gegarandeerd: teambuilding! Overleggen met elkaar en een trouwe ploeggeest vormden de basis tot het welslagen van de verschillende proeven: spinnenweb, bakkentoren, vertrouwensval, evenwichtsschommel, …

*donderdagmiddag: groentesoep
                                 stoofvlees met frietjes
                                 portie druiven

*donderdagnamiddag:

We maakten voor de eerste keer kennis met onze nieuwe partners: de pony’ s! Tijdens de ponyverzorging leerden de kinderen op een veilige manier de pony benaderen, de pony poetsen met roskam en rosborstel, op- en afzadelen en de pony naar de piste begeleiden.
Een eerste rit op de pony was een speciale beleving! Voor velen ging een nieuwe wereld open. Op een veilige en speelse manier leerden de kinderen de basistechnieken aan: correct opstijgen en afstijgen, stappen en draven, het sturen van een pony en eenvoudige hoefslagfiguren.

*donderdagavond:

Broodjes met kaas en beleg

Als afsluiter van de dag werd een heus volksspelentornooi georganiseerd! De echte sfeer uit ‘grootmoeders tijd’ kwam weer tot leven…
Velen konden daarna met moeite de oogjes nog openhouden en waren blij hun bedje te zien…



*vrijdagmorgen:


Het ontbijt zag er als volgt uit: brood met beleg, kalfsworst,hesp, koetjesreep,fruit, (choco)melk of koffie.

De kamers werden eerst mooi opgeruimd, zodat de poetsdienst aan de slag kon. Daarna leerden we een heuse portie circustechnieken en new games.  Ook een initiatie boogschieten mocht niet ontbreken. Geconcentreerd blijven was de boodschap…

*vrijdagmiddag: tomatensoep
                          gehaktballetjes in tomatensaus met puree

*vrijdagnamiddag:


Opnieuw wat ruitersport: ponyrijden en ponyverzorging. Elke leerling was opnieuw verantwoordelijk voor zijn of haar pony. In deze tweede les in de manège ging het tempo van het rijden al behoorlijk de hoogte in! Enkele bange hartjes, maar achteraf fiere blikken!

Voor iedereen was het een fijne ervaring. Dat blijkt uit enkele reacties:
*Sarah: Ik wou galop doen, maar draf was ook al genoeg!
*Sienna: Mijn pony deed wild!
*Jarno: We hebben veel gespeeld en het eten was heel lekker!

Bedankt aan de ouders die voor vervoer zorgden! Fijn dat we op jullie kunnen rekenen!


Pagina aangemaakt door Frederik Bruynsteen.